fbpx

Čokoladni prigrizki brez glutena

Pripravila Emanuela Ghinazzi

Sestavine

  • 1 biskvit
  • 200 g temne čokolade 
  • Čokoladna krema po okusu

Sestavine za biskvit:

v tem receptu

Priprava

Prigrizek ali slasten zajtrk s čokoladnim okusom, pripravljen iz mehkega in okusnega biskvita brez glutena in temno čokolado. Odličen ob kozarcu hladnega mleka, je idealna sladica za pomlad ali poletje!
Recept za biskvitom lahko uporabite tudi za ustvarjanje okusnih mimozinih piškotov brez glutena!

Postopek priprave biskvita:

V mešalniku za stepanje dolgo in stepajte jajca in sladkor z dodatkom limoninih in vanilijevih semen: ta postopek je zelo pomembna za nastanek dobrega biskvita, zato si vzemite čas, pridobiti morate stabilno in penasto maso oz. na koncu se mora njegov volumen potrojiti.

Medtem vklopite pečico na 160 ° / 170 °. Nutrifree Moko Mix za Slaščice brez glutena zmešamo s škrobom, vzamemo zmes in dodajamo počasi primešano moko, tako da izvajamo enakomerno gibanje, od spodaj proti navzgor, da mešanice ne razstavimo.

Okrogli pekač (premera 24 cm) poravnajte s papirjem za peko in vanj namestite testo. Pečemo 30 minut, vendar vedno naredimo test z zobotrebcem, biskvit mora biti dobro pečen v notranjosti, da se prepreči neprijetno razpadanje, ko ga vzamemo iz pečice.

Postopek priprave čokoladnega prigrizka:

Iz biskvita naredimo prib. 1 cm visoke krogce (premera 8 cm). Čokolado zdrobimo na koščke in jo stopimo na vodni pari ali v mikrovalovni pečici. Vzemite deset krogov biskvita in jih (pomagamo si tako, da v biskvite vstavimo zobotrebec) namočimo v stopljeno čokolado, nato pa jih za 10 minut postavite v hladilnik, da se čokolada spet strdi.

Na osnovo iz hladilnika razmažite čokoladno kremo, nanjo položite še en krog biskvita,ki ga namažite s smetano. Zdaj pokrijemo še s tretjim krogom in z žličko polijemo stopljeno čokolado, ki jo okrasimo po želji.

Ostali recepti sladice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja