fbpx

File v hrustljavem testu

Pripravila Emanuela Ghinazzi

Sestavine

Za testo

Za file v testu

  • 1 svinjski file
  • 1 paket šampinjonov
  • 150 g narezanega pršuta
  • Predhodno pripravljeno testo za kruh

v tem receptu

Priprava

Pripravite testo za kruh: v skledi zmešajte Nutrifree Moka Mix temna brez glutena, vodo in suh kvas. Delajte z mešalnikom (ali ročno metlico), sestavine mešajte, dokler se popolnoma ne vmešajo, nato dodajte olje in nadaljujte z gnetenjem, dokler ne dobite gladke in kompaktne mase. Pustite vzhajati približno 1 uro.

Medtem fileje pripravimo v ponvi z malo olja, da lepo porjavijo, dodamo še sol in poper, nato odložimo na stran.

Zdaj očistimo in narežemo gobe na rezine, nato pa jih kuhamo v ponvi z strokom česna in malo olja. Pripravljene bodo, ko bodo absorbirale vso proizvedeno vodo. Gobe zmešajte z mešalnikom ali ročno metlico, da dobite kremasto obliko, nato odložite na stran.

Na list papirja za peko razporedimo rezine pršuta, tako da se nežno prekrivajo in izračunamo, ali je končna velikost primerna za pokrivanje celotnega fileja.

Gobovo kremo razporedimo po celotni površini fileja, razen spodnjega dela (tistega, ki je v stiku z delovno površino). Gobovo kremo spet razporedimo po rezinah pršuta, vendar le na osrednjem območju, tistemu, kjer bomo postavili file. Zdaj file zavijme v rezine pršuta.

Sedaj razvaljamo list testa na približno 3 mm debelo plast. Po potrebi si pomagajte z malo moke, ki naj bo zmešana iz Nutrifree Riževa Moka Fino Mleta in Nutrifree Koruzna Moka Fino Mleta. Sedaj file s pršutom položimo nazaj na list testa in ga zavijemo, ter poskrbimo, da so stranice na obeh straneh dobro zaprte.

Z ostanki testa lahko naredimo kruhne zvitke, in jih uporabimo kot dekoracijo.

Površino testa z filejem namažemo z rumenjakom in mlekom brez laktoze, nato pa vse skupaj pečemo pri 180 ° približno pol ure ali dokler ne dobimo lepe zlato rjave barve.

Ostali recepti glavne jedi

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja