fbpx

Kanape z mariniranim lososom

Pripravila Emanuela Ghinazzi

Sestavine

Priprava mariniranega lososa:

  • 1 majhen file lososa, že očiščen in narezan, s kožo
  • 2 šopka kopra
  • Sladkor, sol in poper za mariniranje

Priprava kanapejev:

v tem receptu

Priprava

Priprava lososovega fileja:

Lososov file narežite na polovico po dolžini. Pripravite mešanico z dvema žlicama sladkorja, dvema žlicama soli in nekaj vejicami kopra.

Alu folijo razprostrite po delovni površini in nanj položite malo sveže pripravljene mešanice. Vzemite del lososa in ga položite na mešanico v stiku s kožo. Z vlažnimi rokami na lososa položite lepo količino mešanice in koper, nato pa drugi del lososa položite s kožo navzgor.

Vse skupaj pokrijte s preostalo mešanico in koprom. Zaprite s folijo, z delno odprtino, da lahko tekočina za mariniranje uhaja. Vse postavite v skledo in obtežite, da bosta oba kosa fileja dobro stisnjena.

Posodo postavite v hladilnik (po možnosti rahlo nagnjeno) za 48 ur, pri čemer pazite, da odstranjujete tekočino, ki bo nastajala vsakih 12 ur (zjutraj in zvečer).

Po tem času bo vaš losos pripravljen, da ga lahko narežete na tanke rezine.

Priprava kanapeja:

Na hitro popečemo Nutrifree Mehke bele rezine brez glutena in jih razrežemo na štiri dele,tako da naredimo trikotnike. Na vsak kanap razporedite nekaj sira, nato pa nanj položite rezine lososovega fileja in jih dopolnite z vejicami kopra in kalčkov

Vse skupaj zaključimo z kapljico ekstra deviškega oljčnega olja in postrežemo.

Ostali recepti predjedi, juhe

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja