fbpx

Kruh brez glutena

Pripravila Emanuela Ghinazzi

Sestavine

v tem receptu

Priprava

Hrustljava skorja, mehka in okusna sredica, domača dišava, ki razdraži čutila … to so čustva uživanja in okušanja kruha brez glutena, pripravljenega z Nutrifree Moka Mix bela brez glutena in Nutrifree večnamenska moka.

Postopek priprave:

V posodi ali v planetarnem mešalniku obe moki zmešamo s kvasom, nato damo toplo vodo in začnemo gnetiti. Ko moka absorbira vso vodo, dodamo še mast in nadaljujemo s fazo mešanja, dokler ne dobimo gladke in homogene mase.

Vzamemo plastično posodo in jo znotraj, namažite z oljem. Nato boste vanjo postavili testo in pustili vzhajati 1 uro / 1 uro in 15 minut. Medtem pečico segrejte na 200 ° z podstavkom za pekač na dnu.

Papir za peko potresite z Nutrifree večnamenska moka in nanj postavite testo: pomagate si z naoljeno lopatico, nežno prerežite na pol, dobili boste dva hlebčka kruha. S pomočjo velike lopatice vse prestavite v vroč pekač in pecite na 200 ° približno 15 minut.

Po tem času postavite pekač v osrednji položaj pečice, znižajte temperaturo na 180 °. Nadaljujte s peko še dodatnih 30 minut. Vzemite iz pečice, ohladite in uživajte v dobrem kruhu s hrustljavo skorjo in mehko sredico.

Ostali recepti kruh, pice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja