Za nas okoljska trajnost pomeni, da naravi vrnemo, kar smo ji odvzeli. Ne gre le za nadomeščanje kemikalij z naravnimi surovinami, temveč za vodenje proizvodnih procesov, ki zmanjšujejo emisije in so vedno manj odvisni od izčrpajočih virov. Vsi naši končni izdelki in njihovi sestavni deli so zasnovani in razviti tako, da so okolju čim bolj prijazni – od embalaže do vsebine.

 

 

 

Pakiranje

Okoljska trajnost pomeni, da z isto količino plastične embalaže opravimo več pranj. Prav zato si prizadevamo ponuditi visoko koncentracijo praška v naših izdelkih.

Pri uporabi naših izdelkov je potrebno upoštevati navodila na hrbtni strani, da je poraba čim bolj ekonomična in okolju prijazna.

Vsa Winni’s embalaža je narejena iz plastike, ki jo je mogoče reciklirati, nekateri izdelki pa uporabljajo tudi že reciklirano plastiko. Ponosni smo, da je Winni’s prva znamka v Italiji, ki uporablja formate “eco-refill” – vrečke, ki se uporabljajo za večkratno polnjenje iste plastenke, kar posledično pomaga prihraniti več kot 80% plastike in je za uporabnika bolj ekonomična rešitev.

 Winni’s je blagovna znamka podjetja Madel S.p.A., ki domuje v Cotignoli, majhnem mestecu v provinci Ravenna, Italija. Mesto je majhno, toda podjetje, ki stoji za blagovno znamko Winni’s, se ponaša s visoko stopnjo evolucijein trajnosti, ki ji zavidajo največje multinacionalke v panogi. Hkrati pa ohranja značilno celovitost, preglednost in strast tipičnega italijanskega družinskega podjetja.

Natančno 8.500 PV plošč na 48.000 m², z več kot 2,3 megavata, je nameščenih na vrhu proizvodnih prostorov, da ustvarijo moč za kritje 80% energije, potrebne za proizvodni postopek.

Preostalih 20% je vzetih iz certificiranih obnovljivih virov. Madel S.p.A. je med prvimi italijanskimi podjetji, ki je prejelo certifikat BeECO Absolutely Pure – certifikat za podjetja, ki uporabljajo energijo iz obnovljivih virov. Madel je tudi uvrščen med kategorijo podjetji, občutljivih na okoljske težave.

V naši proizvodnji je tudi sistem za rekuperacijo vročega zraka, ki ga povzročajo proizvodni procesi; vroč zrak ne gre v ozračje, ampak se uporablja za ogrevanje proizvodnih delavnic in skladišč. Varčno in brez emisij!

Vsak izdelek je sestavljen iz prečiščene vode, “aktivnih” sestavin in naravi prijaznega parfuma.

Aktivne sestavine so odgovorne za “umazano delo” – prav zaradi njih so naši izdelki tako učinkovita čistila. Odločili smo se, da bomo uporabljali samo sestavine rastlinskega izvora, kot so kokos, sladkor, radič ali pšenica. Poleg tega so ti viri obnovljivi in popolnoma biološko razgradljivi *.

Naravne dišave naših izdelkov dajajo našim uporabnikom prijetna doživetja.

Izbiramo le parfume, ki imajo minimalen vpliv na okolje in na kožo ljudi. To so vsaj 90% biološko razgradljive snovi. Naravni mikroorganizmi, se spustijo v okolje, razgradijo in postanejo neškodljivi. Strmimo k temu, da zaščitimo zdravje naših potrošnikov – naši izdelki so dišeči, a hkrati brez alergenov! (Zaznavni prag v končnem izdelku je <0,01% v skladu z Uredbo (ES) št. 1223/2009).

 

* V skladu z Uredbo CEE 648/04 “Končna aerobna biorazgradnja” pomeni raven biorazgradnje, ki jo mikroorganizmi v celoti uporabljajo v prisotnosti kisika, kar povzroči razgradnjo ogljikovega dioksida, vode in mineralnih soli drugih elementov sedanje (mineralizacija) [Reg. CEE 648/04 – čl. 2, 8]. Površinsko aktivne snovi v detergentih se štejejo za biološko razgradljive, če je izmerjena stopnja biorazgradljivosti (mineralizacija) vsaj 60% v osemindvajsetih dneh (reg. CEE 648/04 – Priloga III).

Pri testiranju vpliva Winni’s izdelkov na okolje sestavine razpršimo v vodo. Na ta način preverjamo vpliv na življenje alg, rib in vodnih organizmov ter hitrost razgraditve. Ti testi niso običajni ali zakonsko zahtevani. So izjemno drage prakse, ki smo jih uvedli sami, saj želimo znanstveno potrditi naše obljube.