fbpx

Piškoti polnjeni z jagodno marmelado

Sestavine

v tem receptu

Priprava

V posodo stresete Nutrifree večnamensko moko brez glutena, dodajte sladkor, limonino lupino in hladno laktozno maslo narezano na majhne koščke in vse sestavine mešajte s konicami prstov, dokler ne dobite moke. Nato dodajte jajce in začnite gnetiti z roko, dokler ne oblikujete homogene kroglaste oblike. Poskusite to storiti čim hitreje, da preprečite, da bi se maslo preveč zmehčalo s toploto vaših rok.

Vzemite list papirja za peko in s pomočjo malo škropljene moke (Nutrifree Kuruzna Moka Fino Mleta brez glutena) z valjarjem naredite pravokotnik debeline 3-4 mm, ga položite na pekač in pustite počivati v hladilniku za približno 30 min.

Nato iz pravokotnik testa z ustreznimi kalupi, odtisnite vzorce za piškotke, testo razrežite tako, da oblikujete po dve plasti piškotov (ena naj bo polnjena druga naj ima na sredini odprtino) . Ostanek testa lahko predelate tako, da oblikujete druge piškote.

Pečemo v vroči pečici na 200 ° približno 15 minut in pustimo, da se ohladi. Z jagodno marmelado napolnite plast polnjenaga piškota, nepolnjen piškot posujte s sladkorjem v prahu in ga združite s sveže napolnjenim.

Ostali recepti sladice

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja