1. Politika zasebnosti

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani skyguno.com

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

 1. Podatki, ki se zbirajo o uporabnikih

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

 1. Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

 • omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
 • statistične in marketinške analzile ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;

Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

 1. Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.

 1. Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?

So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?

To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
wordpress_HASH Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
wordpress_logged_in_HASH Piškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Seja
WordPress_cookie Piškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne. Seja

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotka Opis Trajanje Izbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics) utma Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene. 2 leti Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.
utmb 30 minut
utmc Do zaprtja brskalnika
utmz 6 mesecev
Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotki fbm Piškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu. 2 leti Če ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook.Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr 5 dni

Vtičniki družbenih omrežij in Google Analytics

To spletno mesto uporablja vtičnike družbenih omrežij za družbena omrežja Facebook (Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA), in Google Analytics, orodje za izvajanje spletne analitike, ki je v lasti družbe Google Inc. (Google Inc., glej zgoraj).

Vtičniki družbenih omrežij

Z vtičniki družbenih omrežij smo povezali spletno stran pointout.si z družbenimi omrežji. Vgradnja vtičnikov družbenih omrežij pomeni, da se osebni in s tem povezani podatki posredujejo ponudniku vtičnikov družbenih omrežij. Poleg tega bo aktiviran vtičnik družbenega omrežja, če ste prijavljeni tudi v družbeno omrežje, omogočil, da se vaše aktivnosti dodelijo vašemu profilu.

Vtičnik se aktivira le, če kliknete na simbol vtičnika. Če tega ne storite, se vaši podatki (IP naslov) ne bodo delili z družbenim omrežjem.

Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, vrsto ali namen obdelave vaših osebnih ali s tem povezanih podatkov s strani ponudnika storitev družbenih omrežij.

Za več informacij si prosimo, preberite njihove pravilnike!

Facebookov pravilnik je dostopen tukaj.

Google pravilnik je dostopen tukaj.

Spletna analiza (Google Analytics)

Na naši spletni strani uporabljamo Google Analytics, spletno analitično storitev podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”), ki nam omogoča nenehno izboljševanje naše spletne strani. Google Analytics uporablja piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotek generira o vaši uporabi te spletne strani, se običajno posredujejo Googlovemu strežniku v Evropi (ali državi članici Evropskega gospodarskega prostora), ki poskrbi za anonimizacijo IP naslova, ki izključi osebno referenco. Šele po opravljeni anonimizaciji IP naslova se skrajšani IP naslov posreduje Googlovemu strežniku v ZDA, kjer se shrani. Le v izjemnih primerih se Googlovemu strežniku v ZDA posreduje celoten IP naslov, ki se nato skrajša šele tam. Ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo za anonimno zbiranje IP naslovov (t. i. IP maskiranje). V našem imenu bo Google uporabil zbrane informacije za oceno vaše uporabe spletne strani, oblikovanje poročil o aktivnosti na spletni strani ter omogočenje drugih storitev v zvezi z uporabo spletne strani, ki jih potrebujemo. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prenese v kontekstu Google Analytics, se ne kombinira z drugimi Googlovimi podatki. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev vašega brskalnika. Toda poudarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v polnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Googlu lahko tudi preprečite zbiranje in obdelavo podatkov, ki jih generira piškotek in so povezani z vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), tako da naložite in namestite brskalniški vtičnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Lahko pa uporabite spodnjo povezavo, da preprečite pošiljanje podatkov Googlu ali da jih obdeluje Google:
Če želite onemogočiti, kliknite tukaj.
Nameščeni zavrnitveni piškotek preprečuje nadaljnje zbiranje vaših podatkov ob obisku te spletne strani. Dodatne informacije o varstvu podatkov s strani Google Analytics najdete na spletnih povezavah: http://www.google.com/analytics/terms/de.html in http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

Google remarketing

Na Googlu uporabljamo tudi funkcijo ponovnega trženja na naši spletni strani. To nam omogoča, da vam pokažemo ciljno oglaševanje, ki temelji na vaših interesnih področjih in vaši uporabi ob predhodnih obiskih naše spletne strani. Če ste se strinjali z Googlom, bodo vaši obiski zabeleženi tudi v različnih napravah. Ta oglas se prikaže samo v Googlovih oglaševalskih mestih, bodisi v oglasnih prostorih Google Adwords ali v Google Display Network.  Google uporablja piškotke za analizo uporabe spletne strani kot osnove za prikaz oglaševanja na podlagi zanimanja. Piškotki se uporabljajo za beleženje obiskov na spletnem mestu in anonimnih podatkov o uporabi spletnega mesta. Noben osebni podatek obiskovalcev spletnega mesta ni shranjen. Če nato obiščete drugo spletno mesto v Google Display Network, boste videli oglase, za katere je verjetno, da bodo vključevale predhodno dostopna področja izdelkov in informacij. Uporabo Googlovih piškotkov lahko trajno deaktivirate, tako da sledite spodnji povezavi in naložite ter namestite vtičnik tukaj: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Druga možnost je, da lahko uporabo piškotkov s strani tretjih oseb deaktivirate z uporabo Network Advertising Initiative pod http://www.networkadvertising.org/choices/. Če želite več informacij o Googlovem ponovnem trženju in Googlovem pravilniku o zasebnosti, obiščite http://www.google.com/privacy/ads/.
5. DoubleClick: Za prikazovanje pomembnih oglasov uporabljamo Googlovo storitev DoubleClick. Google v brskalniku dodeli psevdonimno identifikacijsko številko (ID), da preveri, kateri oglasi so bili prikazani v vašem brskalniku in katere oglase ste si ogledali. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Uporaba piškotkov DoubleClick omogoča Googlu in njegovim partnerskim spletnim mestom, da prikazujejo oglase, ki temeljijo na predhodnih obiskih naših ali drugih spletnih mest na internetu. Podatke, ki jih ustvarijo piškotki, posreduje Google strežniku v ZDA za analizo in shranjevanje teh podatkov. Prenos podatkov s strani Googla tretjim osebam poteka samo zaradi zakonskih predpisov ali v okviru naročene obdelave podatkov. Google ne bo preverjal ujemanje vaših podatkov z drugimi podatki, ki jih je zbral Google. Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku. Googlu lahko preprečite zbiranje podatkov, ki so jih ustvarili piškotki, in ki se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta in obdelavo teh podatkov s strani Google s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslovu https://adssettings.google.com/u / 0 / overjen? Hl = sl-GB pod elementom DoubleClick deaktivacija. Druga možnost je, da lahko piškotke DoubleClick onemogočite na spletni strani Digital Advertising Alliance – http://optout.aboutads.info.

Google Tag Manager

Ta spletna stran uporablja storitev Google Tag Manager. S to storitvijo je mogoče na enem mestu upravljati oznake na spletni strani. Orodje Google Tag Manager uporablja samo oznake. To pomeni: piškotki se ne uporabljajo in ne zbirajo se nobeni osebni podatki. Google Tag Manager ustvarja druge oznake, ki po potrebi zberejo podatke. Vendar pa Google Tag Manager ne dostopa do teh podatkov. Če izvedete dezaktivacijo na ravni domene ali piškotkov, ta velja za vse sledilne oznake, ki so bile ustvarjene z orodjem Google Tag Manager.

Facebook pixel
Na naši spletni strani uporabljamo Facebook Pixel of Facebook, Inc. (1601 South Avenue Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA – www.facebook.com – “Facebook”). Facebook Pixel ponuja možnost spremljanja vedenja uporabnikov, potem ko so bili po kliku na Facebook oglas, preusmerjeni na eno od naših spletnih mest. Ta postopek je zasnovan tako, da oceni učinkovitost Facebook oglasov za statistične in tržne raziskave ter lahko pomaga pri optimizaciji prihodnjih oglaševalskih kampanj. Zbrani podatki so za nas anonimni, zato ne moremo sklepati o identiteti uporabnikov in Facebooku ne posredujemo nobenih vaših osebnih podatkov. Vendar pa Facebook shranjuje in obdeluje podatke, tako da je povezava z ustreznim uporabniškim profilom možna in lahko Facebook uporablja podatke za lastne oglaševalske namene v skladu s Facebookovimi smernicami za uporabo podatkov (https://www.facebook.com/about /privacy/). Facebooku in njegovim partnerjem lahko omogočite prikazovanje oglasov na Facebooku ali izven njega. Za te namene lahko piškotek shranite tudi v računalniku.

 1. Pravice uporabnikov

Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:

– da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,

– da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,

– da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,

– da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

 

 1. Priporočila za varovanje zasebnosti

  Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
  – varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
  – varnost svojega elektronskega naslova,
  – ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.
 2. Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

 1. Kontakt

Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.